In 1952 vestigde Jozef Dewaelheyns zich als gediplomeerd hoefsmid op de Hoeledensebaan te Hoeleden.

Vele paarden werden beslagen, welke toen nog hoofdzakelijk het werkinstrument van de landbouwer waren. Al snel werd er bijkomend aan allerlei smederij en constructie gedaan zoals sierhekkens, eggen, bietenploegen, het uitsmeden van de scharen enz... met als gevolg dat in 1962 een nieuwe smidse en woonhuis met winkel werden gebouwd voor de verkoop van ijzerwaren, huishoudartikelen, witgoed en kachels, uitgebaat door zijn echtgenote Urbaine Degeest.

Met de grote opmars van de landbouwtractor begin zestiger jaren werd in 1963 het agentschap voor de verkoop van Fordson landbouwtractoren verkregen, die vanaf 1965 plaats ruimden voor de lancering van de eerste nieuwe Ford tractoren. Aansluitend hierop werd rond de zeventiger jaren een garage en magazijn gebouwd voor het onderhoud en stockage van deze tractoren en alle andere land- en tuinbouwmachines.

Na het overlijden van Jozef Dewaelheyns in 1977 werd de zaak voortgezet door Luc Dewaelheyns, vanaf 1982 samen met Mia Dewaelheyns en in 1985 omgevormd naar een vennootschap met Luc Dewaelheyns als huidig zaakvoerder.

In 1991 werden de Ford en Fiat tractorenmerken samengesmolten tot het nieuwe gerenomeerde merk New Holland dat reeds verschillende jaren onberispelijk marktleider is op onze Belgische markt, met fabrieken in eigen land te Antwerpen en Zedelgem. In 1999 werd het merk Case-IH overgenomen door de New Holland groep wat resulteert tot de huidige nieuwe CNH groep.

 

Heden bieden wij u een volledig gamma New Holland tractoren en alle land-, tuinbouw- en fruitteeltmachines.

 

 

 

 

Megadeals op Solis compacttractoren,

 

en Makita gereedschap met nettoprijzen!!!

 

 

 

 

 

    

 

      

 

 

 

Naar overzicht